Paris-Brest

შუს ცომი: 250 მლ წყალი, 200 გრ ფქვილი, 100 გრ კარაქი, მწიკვი მარილი, 4 კვერცხი
პრალინეს კრემისათვის: 8 კვერცხის გული, 250 გრ შაქარი, 250 გრ დარბილებული კარაქი, 120 გრ პრალინეს პასტა
მოსართავად: 100 გრ ნუშის ფანტელი, 50 გრ შაქრის პუდრა, 1 კვერცხის გული

მაკარუნი შოკოლადით

ინგრედიენტები:  140 გრ ნუში, 275 გრ შაქრის პუდრა, 25 გრ კაკაო, 4 დიდი ზომის კვერცხის ცილა; კრემისათვი: 75 გრ შაქარი, 2 დიდი კვერცხის გული, 175 გრ დარბილებული კარაქი, 75 გრ თეთრი შოკოლადი გამლღვალი და გაგრილებული, 4 ს/კ დაფქული ბუსტუღი (ფსტის კაკალი)

Continue reading

მაკარუნი მარწყვით

ინგრედიენტები:   50 გრ დაფქული ნუში, 140 გრ შაქრის პუდრა, 2 დიდი ზომი კვერცხის ცილა, 1 ს/კ შაქარი, ვარდიფერი საღებავი, 3 ს/კ მარწყვის ჯემი

Continue reading

მარწყვის და ფორთოხლის კოქტეილი

ინგრედიენტები: 3ჭ. მარწყვი, 1ჭ. იოგურტი, ნახევარი ჩ/ჭ. ფორთოხლის წვენი, ნახევარი ჩ/კ.  ვანილის ექსტრაქტი,  ნახევარი ჩ/ჭ. ყინულის კუბიკები. 

Continue reading

დესერტი თხილით და ქიშმიშით

ინგრედიენტები: ნახევარი ჭიქა თხილი, ნახევარი ჭიქა ქიშმიში,  30გ. ჟელატინი, 4ს/კ ადუღებული წყალი, 3ს/კ ნაღების კარაქი, 10 ცალი ვაშლი ( საშ. ზომის), 300გ. შაქარი.

 

Continue reading

კაკაო პიტნით

ინგრედიენტები:  ნახევარი ჭიქა ცივი პიტნის ჩაი, ერთი შეკვრა ვანილი , ერთი ლიტრი რძე, 10 ს/კ კაკაო (მწარე კაკაოს ნუ გამოიყენებთ), ცოტაოდენი ხსნადი ყავა, ნახევარი ლიტრი ათქვეფილი ნაღები, პიტნის ცოცხალი ფოთლები (გასაფორმებლად)

Continue reading