ინგრედიენტები: 500გრ. (3–4ჭ) ფქვილი, 100გრ. მარგარინი (1/2), 50გრ. შაქარი (2ს/კ ), 3 კვერცხის გული, 100გრ. არაჟანი, სოდა და ლიმონის მჯავა (დანის წვერით), შაქრის პუდრა, ვანილი, ზეთი.
მჟავე კიტრი
კრემი ტორტისთვის
ინგრედიენტები: 0,5 ლიტრა რძე , 2 ს/კ შაქარი, 2 ს/კ ფქვილი, 1 ქილა შესქელებული რძე, 250 გრ. ნაღების კარაქი, ვანილი (გემოვნებით). Continue reading
მექსიკური კარტოფილი ბულგარულით და ხახვით
ინგრედიენტები: კატოფილი, 2 თავი ხახვი, 2ცალი წითელი ბულგარული, 2ს/კ ტომატი, 2ჩ/კ მშრალი აჯიკა, ზეთი, მარილი.
პიცა (სახლის)
შოტლანდიური “ალადები”
ფრანგული ბულკები
ინგრედიენტები: 60მლ. რძე (თბილი), 14გ. საფუარი (დროჟი), 55გ. შაქრის პუდრა, 300გ. ფქვილი, 2ჩ/კ დარიჩინი, ჩ/კ-ის მეოთხედი მარილი, 3ც. კვერცხი, 125გ. ნაღების კარაქი, 2ს/კ შაქარი.
შოკოლადის პეროგი ატმით და ნიგვზით
ინგრედიენტები: 120გ. ნაღები, 30გ. (კარგი ხარისხის) კაკაოს ფხვნილი, 220გ. ფქვილი, 100გ. შაქარი, 3ც. კვერცხი (გული და ცილა გააცალკევეთ ) 250გ. ნაღბის კარაქი, 1ჩ/კ გამაფხვიერებელი. გულსართი: 2 შეკვრა ღია და მუქი ქიშმიში, 7ც. ატამი. დაკარამელებული ნიგვზებისთვის: 4ს/კ შაქარი, 40გ. ნაღების კარაქი, 200გ. ნიგოზი(კაკალი), 4ს/კ რძე (3.5%)
ქათმის პიცა სოკოთი
ინგრედიენტები: 1ჭ. წყალი, 11გ. საფუარი (დროჟი), ერთი მწიკვი შაქარი, 2ჭ. ფქვილი, 1ს/კ მზესუმზირის ზეთი, 1ც. კვერცხი, ერთი მწიკვი მარილი, 500გ. სოკო, 100გ. მაცარელა (ყველი), 2-3 ს/კ კეჩუპი, ერთი ქათმის ფილე.
პასტა (მაკარონი) ყველით და ბეკონით
ინგრედიენტები: 400გ. მაკარონი ( სასურვველია ბანტების ფორმის) , 5 ნაჭერი ბეკონი, 100 გრამი ყველი გაუდა , 120მლ. ცხიმიანი ნაღები , 1ს/კ ნაღების კარაქი , მარილი , გემოვნებით შავი პილპილი.